Heel het jaar door hebben we wel een goede reden om onze nagels en nagelriemen te verzorgen. In de zomer drogen je nagelriemen uit door veel gebruik van water en airconditioning. Bijvoorbeeld op vakantie tijdens het zwemmen. En in de winter drogen ze uit door de kou. Om nog maar niet te spreken over het effect van het vele handen wassen en desinfecteren. Het is dus altijd belangrijk om je nagels en nagelriemen te verzorgen met een nagelriemolie. Goed verzorgde nagelriemen is niet alleen fijn voor mooi uitziende handen en nagels, maar is zelfs noodzakelijk. Waarom dat is vertel ik je in deze blog.
De opbouw van je nagel
Zoals je op dit plaatje ziet, zitten er nog best wel wat onderdelen op en rondom de nagel. Om te starten beginnen we met misschien wel het belangrijkste deel; de nagelmatrix. De nagelmatrix is het gedeelte waar de cellen van je nagel aangemaakt worden. Deze cellen zitten onder je huid en worden goed beschermd omdat ze wordt afgesloten met een nagelriem.
Wanneer je nagel vervolgens gaat groeien wordt de nagelmatrix zichtbaar. Het begint met een licht gedeelte en wordt vervolgd door een roze gedeelte. Het witte deel wordt ‘lunula’ genoemd, maar staat beter bekend als het ‘halve maantje’. Dit deel is het punt waar de nagelcellen verharden en zich vormen tot nagel. Zodra de cellen hard genoeg zijn worden ze doorzichtig. Vanaf dit punt zijn de cellen niet meer levend. Het uiteinde van de nagel heet de ‘vrije rand’. Deze is wit of doorzichtig zodra hij loslaat van de huid. Dit is het deel van je nagel dat je kunt vijlen.
Hoe ontstaan zwakke nagels?
1. Zwakke nagelriem
Even terug naar de nagelmatrix. Deze wordt beschermd en afgesloten door je nagelriem. Het is dus erg belangrijk dat je nagelriem gezond is, zodat deze de nagelmatrix ook echt kan beschermen. Als je de nagelriem laat uitdrogen is deze vatbaarder voor ontstekingen, zwelling en eventuele scheurtjes. Hierdoor verliest de nagelriem ook gelijk zijn beschermende functie waardoor de nagelmatrix snel beschadigd.Nu zal je denken, dat maakt toch niet uit? Dan verzorg ik ze toch als ik merk dat ze kapot zijn? Maar op dat moment ben je al te laat. Zodra er beschadigingen zijn in de nagelriem kan de nagelmatrix ook al beschadigd zijn. De matrix kan hierdoor zelfs permanent beschadigen. En wanneer dit gebeurt houd je een permanent beschadigde nagel over.
2. Geen plaklaag
Wanneer je de nagel onder een microscoop bekijkt, bestaat deze uit allemaal dunne laagjes nagelcellen met een plaklaag ertussen. Deze plaklaag is belangrijk om alle laagjes nagelcellen bij elkaar te houden. Verzwakt de plaklaag door bijvoorbeeld slechte verzorging of uitdroging dan worden je nagels breekbaar, gaan ze splijten en raken ze beschadigt.Laten we de ‘plaklaag’ even visualiseren als een cementlaag en de nagel als een bakstenen muur.
Een goede stevige muur blijft netjes staan. Maar verwijder je het cement, dan kun je de muur zonder veel moeite kapot maken.
Zo is het ook met je nagel. Mist jouw nagel een ‘cementlaag’, dan breken, splijten en beschadigen je nagels.
Hoe helpt nagelriemolie je nagels om deze problemen te voorkomen?
Door tweemaal per dag je nagels te oliën geef je de olie de kans om langzaam in de nagelplaat te sijpelen. Tussen je nagelcellen wordt de ‘cementlaag’ nu gevuld met oliën waardoor je nagels versterken.De olie zorgt er ook voor dat je weer flexibiliteit krijgt in je nagels. Nu snappen we dat dat niet erg aantrekkelijk klinkt omdat je sterke, harde nagels wilt, maar als je erover nadenkt is dit juist beter dan superharde nagels.
Ook nu kunnen we weer een mooie vergelijking maken. De nagels die dagelijks geolied worden zijn flexibeler. Als je deze stoot gaat het minder snel kapot. Als je een glas laat vallen gaat deze kapot. Laat je iets van rubber vallen, dan krijgt het hooguit een krasje maar gaat het niet kapot. Dit is de reden dat je dus liever flexibiliteit hebt in de nagels.
Tip!
Naast de gezondheid van je nagels verbeteren is er nog een leuk bijkomend voordeel; op gezonde, goed verzorgde nagels blijft Acryl, Gel, Biab of Gellak veel beter zitten!
Welke olie?
De actieve werkstoffen en vorm van molecuul bepaald de werking van de nagelriemolie. - De Dadi'oil. Heb jij nagels die traag groeien, (permanent) beschadigd zijn, snel splijten of witte plekjes bevatten? Dan is de Dadi oil een super product. De Dadi oil is organisch en sijpelt in 2 weken weken tijd je nagel in. Het komt zelfs zo diep dat het van binnenuit je nagelriemen verbeterd. Dit helpt nagelproblemen te verminderen en de kwaliteit van je nagels te verbeteren.
Deze nagelriemolie gebruik je minstens 2 keer per dag. Hebben jouw nagels meer aandacht nodig, dan mag je zo vaak oliën als je wilt. Dit doe je namelijk nooit te veel!
Wil je echt van de problemen afkomen dan is het de bedoeling om consequent dagelijks te oliën. Dadi’oil bevat olijf-, avocado- en jojoba-olie die de huid en nagels beschermen, hydrateren en verzachten. Ook bevat het natuurlijke vitamine E wat een krachtige antioxidant is. Als laatste bevat het 21 essentiële oliën die een heilzame en verjongende werking hebben. - De Dadi'oil bij kunstnagels. Du ook als je kunstnagels draagt moet je doorgaan met het aanbrengen van de olie. Deze breng je dan ook aan met een druppeltje olie onder de vrije rand van de nagel. De olie hydrateert namelijk de natuurlijke nagel waardoor het kunstproduct beter blijft hechten aan de natuurlijke nagel.
Bron: Opbouw van de nagel. (z.d.). [Afbeelding]. pedicurecompany.com. https://www.pedicurecompany.com/a-54179393/edelkorund/601-t-m-603/
Reactie plaatsen
Reacties